Debat: quin parlar us dóna més morbo?

Bé, és un post senzillet… però tinc un impuls a fer la següent pregunta… ^^

Quin parlar us dóna més morbo?

A mi, sense cap dubte: el valencià.

Txè!

[@more@]

Quant a maduixeta

Sota el pseudònim \"maduixeta\"... ... s\'amaga una persona bastant normal... optimista, impulsiva, neuròtica, apassionada, patidora, \"fiestera\", imaginativa, alegre, independent, pel·liculera, impacient, contradictòria, egoista, poruga i despistada.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

46 comentaris a l'entrada: Debat: quin parlar us dóna més morbo?

 1. Alepsi diu:

  La veritat és que no m’ho he plantejat mai… suposo que… el català, català… aquell que sembla acabat de sortir de les entranyes de la terra… uh… això si parlem d’accents. Si parlem de maneres… el xiuxiueig a cau d’orella… bufffff xD

 2. maduixeta diu:

  el català, català?? ah, vols dir el de Vic!! xDDD
  bé, almenys jo associo el català profund amb el de Vic i rodalies.

 3. Alepsi diu:

  Ah, no… vaja, no pensava en un lloc concret. Més aviat… en un català ben parlat. No sé. De fet, ja et dic, no m’ho he rumiat gaire… xDDD

 4. gemminola diu:

  Osti a mi el parlar dels Argentins… Però també el català com diu l´alepsi, aixi acabat de sortir de les entranyes de la terra xD Però l´Argentí em pot… i si és un Argentí intentant parlar en català… Ja sóc dona morta!

 5. Shia diu:

  Tampoc meu havia plantejat mai, però ara que meu has plantejat diria que el balear em fan gracia ^^.

 6. maduixeta diu:

  Sí, l’argentí té morbillo, a més tenen labia els cabrons xDDD… i el balear també té el seu puntàs així sexi… jejeje, també també… però jo segueixo insistint en el valencià, és una debilitat meva (meua) 😛

 7. Farlopa diu:

  A mi el parlar que més morbo em dona es el Mallorqui, a més vaig tenir una experiència amb una Mallorquina … ara tampoc és moment d’intimitats, però el que més m’agrada a part del Català és l’Italia !!!

 8. Kevo diu:

  El “català a la manera de València” es molt agradable… Jo tinc la teoria (molt personal) que ens agrada perquè ens sembla exòtic, i ens sembla exòtic perquè, desgraciadament, no el sentim gaire. A les terres on visc ara crec que els agrada molt l’anglès tal com es parla a Escòcia. A mi m’agrada molt com sóna l’anglès d’Irlanda (en general, perquè també hi ha dialectes), res a veure amb l’anglès estàndard “pijo” d’Anglaterra, que ara després d’un temps aquí em sóna tan artificial!

 9. DooMMasteR diu:

  A mi, el Català de les noietes d’Igualada o d’algunes pijes de Mataró XDD En especial el segon és impressionant 😛

 10. Marcus diu:

  Doncs posats a triar a mi m’agrade més el català de Lleida o potser haurie de dir Lleide? 😛

 11. bellosoli diu:

  a mi, sense cap mena de dubte, el Balear. Està clar que també depen de la persona i la seva veu. Però una veu dolça xerrant en balear em pot!

 12. maduixeta diu:

  Bé, d’idiomes nous han sortit l’italià i l’anglès irlandès… els sumarem al rànquing conjuntament amb el castellà argentí.

  I tornant al català, tenim aficionats al mallorquí, al “igualadenc” (no sé si m’he inventat la paraula, però si fos el cas, ja ens entenem… :P), al pijo del maresme, el lleidatà (anava a escriure “lleidetenc”, uiii com estic!), i altre cop al balear en general.
  Ah, sobre el que deia en Kevo del valencià, bé, no sé, no li sé trobar un motiu, a mi m’encanta i no sé per què… tinc debilitat per les “j” apitxades, digueu-me friki, però… “me ponen”… xDDDDD… jo sóc així! 😉
  I ningú ha parlat encara del barceloní tan macu que parlo jo!! xDDDD (en sèriu, no us penseu que parlo com el Bardagí aquell, eh? jajaja).

 13. L'avi diu:

  Benvolguda Maduixeta, no dubto que el barceloní que vostè parla tingui morbo. Ara ja posats, jo em decantaria per el gironí, amb els seus “vinga”, “ja m’has ben cardat” etc…

 14. borinotus diu:

  Jo el que no entenc és com us pot agradar tant a les noies el parlar empalagós dels sudamericans (argentins i altres). És clar que és qüestió de gustos però jo trobo molt falsa aquesta “labia” que tenen (que no vull dir que tots siguin uns falsos, és clar).
  En fi, això és que no comprenc la mentalitat femenina, Us ben asseguro que no li trobo res de sensual.

  I contestant a la pregunta: Com a parlar del català m’apunto a la dolçor de les al·lotes mallorquines i de parles foranes, em quedo amb les portugueses (de Portugal, no de Brasil. Un altre mite que no entenc!)

 15. maduixeta diu:

  Molt bona resposta, avi… certament ningú encara havia mencionat terres gironines. I m’ha fet somriure, que ho sàpiga, amb el detall de la part que em toca! xDDD

  Borinotus: certament la majoria de dialectes del castellà sudamericans són empalagosos i cursis, el que els fa molt poc atractius (de fet, gens atractius). Però em perdonaràs! els argentins no parlen empalagós, sinó que més aviat tenen un toc cabrón, que es on rau el morbillo del que parlàvem…

 16. maduixeta diu:

  … tot i que, se m’oblidava comentar… no canviava pas a un valencià per un argentí, jo… xDDD (que pesada sóc!)

 17. maduixeta diu:

  claro que me di por saludada, jd!!
  Y si me ves por la facultad salúdame, que quiero enterarme de quien eres, eh? de los pocos que vio aquel famoso blog que destruí tras tres escasos meses de vida… xDDD

  I aprofitant el comentari d’en j.d. … que me’n diueu dels aragonesos? 😉

 18. Alepsi diu:

  Eso, eso, salúdanos, jd!!! xDDD

  Per cert… i reprenent el tema… avui me n’he adonat que… m’encanten els vascos! Sí, sí, aquell parlar de “chicarrón del norte”… xDDDDD

  Però no el canvio, tampoc, per un català ben parlat! (Oooooooh! xDDD)

 19. Olenska diu:

  Ací va l´opinió d´una valenciana… a mi m´agrà molt el parlar dels catalans! aiii… això de tieta, plegar, així, m´agrada, menjo, hi vinc, hi vaig, meva, teva, petons… xéé que booooo! m´encanta!

 20. maduixeta diu:

  Alepsi: cert. L’accent de “chicarrón del norte” també l’afegim a la llista… xDDD

  Olenska: visca! Si vols et canvio un amic meu per un de teu… jejeje (vaia negocis! ;))

 21. menxu diu:

  El portuguès! 🙂

 22. maduixeta diu:

  Ueueueee això s’anima! mmm el portuguès … crec que amb el de la menxu ja té 2 vots! a no ser que m’hagi descomptat! xD

 23. Olenska diu:

  Maduixeta, accepte! canviem-se algun amic! i a tu que et diguen xicoteta, i a mi petitona 😉

 24. maduixeta diu:

  Olenska: i em dirà xicoteta?? Uooo… on he de signar?? Et buscaré, a canvi, a l’home més guapo de Catalunya! xDDDDD

  Pepe: habría que escucharte hablar, hombre! jejeje 😉

  Marc: vaja, potser tenim un voluntari per a l’Olenska?? Visca!!

 25. Alepsi diu:

  Això sí que té gràcia, Maduixeta… com que li buscaràs a la Olenska el noi més guapo de catalunya!!!!???? Però joder, perquè no me l’has presentat a mi ja???? xDDDD

 26. maduixeta diu:

  Potser m’he emocionat massa… xDDDD

 27. Olenska diu:

  jajajaja! mira per a on que el marc em diu petitona… 😉
  Xé Alepsi, ja m´has tallat el rotllo… en lo bé que havia convensut a la maduixeta i… bé,postser l´haurem de buscar bessó, per evitar problemes,no?

  Però, això si, siga d´on siga el català parlat… visca practicar la llengua! 😉 Ahí queda eso! je je je je

 28. Roi diu:

  a mi totes les variants m’agraden. El baleàric m’encanta!
  ara, el que crec que m’agrada + és una guiri que hagi aprés el català, aquell accent…i també el què significa.

  Roi Mph

 29. maduixeta diu:

  Olenska: no pateixis, algo farem… 😉 Idees, idees…

  Roi: certament “el què significa”… sí, sí, tens raó. Però… no canvio a un valencià per un guiri!! xDDDDDD Ueeeeee !!!

 30. Roi diu:

  ups, he posat l’accent “d’après” malament abans!!!
  serà que jo també n’he d’aprendre…

 31. Laprí diu:

  A mi de sempre m’ha cridat l’atenció l’accent de les illes Canàries. També m’agrada escoltar el francès, però en canvi no m’agraden quan els francesos intenten parlar altres llengües. També em crida molt l’atenció el català i el castellà de Barcelona i voltants, no sé, em mola escoltar-lo.

  Un dubte personal és quin deu ser l’accent que tinc jo, perquè de vegades parlant castellà de Madrid em surten algunes catalanades que mare meva, m’hauré de gravar.

 32. sulpertu diu:

  Doncs a mi el català de la Catalunya Central, encara que tot depen de la veu de qui parli.

 33. maduixeta diu:

  Laprí, caldria sentir això, sí, és difícil d’imaginar… xDD

  Pitiflais, sí, mai pots dir “mai” 😛 jeje

  Sulpertu, és clar, hi ha veus que de per sí ja enamoren o… són odioses! jeje

 34. maduixeta diu:

  X: cert. Però també hi ha gent (i són minoria, lo qual fa que encara moli més) que qual els veus no donaries dos duros per ells, i aleshores obren la boca i et conquereixen…

  Sareta i mustela: està clar que teniu raó. Tota la raó. Però buenu, per fer-nos una idea… a mi el que em captiva són les jotes apitxades ^^

 35. Tarannà diu:

  Jo tinc debilitat per l’euskara en boca d’una bona mossa de província basca d’interior i de muntanya; l’euskara profund, vaja!

 36. Olenska diu:

  Bé, al País Vàlencià també hi ha diferents parlars… per exemple, l´apixat, que fa molta gràcia.
  El meu és d´una comarca de l´interior d´Alacant, caracterizat per dir “ascolo” (escola); aixina, nyas, despertarOR (majoritàriament, tot acaba en OR); allargar l´entonació de les preguntes; I taaaat? (això no és aixina, i taaat?); ací (aquí);etc.
  M´agrà la meua varitat catalana 🙂

 37. Alepsi diu:

  Què fort! Marc, ets un crack!
  Per cert… Olenska, em sembla adequat lo de buscar un bessó… xDDD

 38. Olenska diu:

  Xicotet,no és vorà del vinalopò… és tracta de l´Alcoià i el Comtat. Ho coneixes?

 39. Olenska diu:

  del comentari anteriro, vora el volia escriure sense accent (no és vora del …)

 40. maduixeta diu:

  m’encanta aquest post… m’encanten tots els comentaris!! Gràcies per escriure-hi a tots!! 🙂

 41. maduixeta diu:

  Marc (el xicotet! xD): doncs no tinc ni idea de com modificar la plantilla… un cop ho vaig intentar i gairebé em carrego el bloc… canviar la plantilla és més fàcil amb el blogger, la veritat.
  La cara que vols amb el msn és fa així… no? :$ ([: $]) a veure què surt!

 42. maduixeta diu:

  Ningú ha dit el contrari, X.

 43. maduixeta diu:

  no voldria encetar una discussió, jo crec que el català i el valencià són la mateixa llengua. Mai vaig parlar de “valencià” com a una llengua diferent, sinó que m’agrada com parlen el català els valencians, bé, ja m’enteneu.

 44. Olenska diu:

  jajajaja… marc, els d´alcoi es miren el melic, però no tant!

 45. teleko diu:

  Doncs a mi m’agrada molt el lleidetà.

  Al treball curro amb gent de Lleida, i hi ha una noia, que la primera vegada que vem parlar per teléfon em va molar molt (l’accent, s’entèn). Amb el temps t’hi acostumes, com tot.

 46. mafalda diu:

  El balear! El trobo dolcet…

Els comentaris estan tancats.